Arvostelu sarjasta “Echo”

Tiistaina 9. tammikuuta Disney+ julkaisi poikkeuksellisesti kaikki kymmenen jaksoa kymmenennestä Marvel Cinematic Universen televisiosarjasta “Echo”. Kyseessä on “Hawkeye”-sarjan spin-off, joka keskittyy yhteen Avengers-jäsenistä, Clint Bartonin, soolosarjaan, ja se tuli näyttöihin vuonna 2021. Silloin katsojat tapasivat ensimmäistä kertaa Alakwa Coxin esittämän Mayan, Alakwacoxin sankarin, joka pyrki kostamaan isänsä kuoleman. Alla olevassa arvostelussa tutustumme siihen, miten tämä projekti eroaa muista Marvel-sarjoista ja miksi se ei silti pelasta tilannetta.

“Echo”

Genre: Rikosdraama, supersankari
Ohjaajat: Sidney Freeland, Catriona McKenzie
Näyttelijät: Alaqua Cox, Vincent D’Onofrio, Chesney Spencer, Tantoo Cardinal, Graham Greene, Zahn McClarnon
Ensiesitys: Disney+
Julkaisuvuosi: 2024
IMDb: [6.3]

Viisi kuukautta “Hawkeye”-tapahtumien jälkeen, tarkemmin sanottuna ampumisen jälkeen kohti Wilson Fiskiä, Maya Lopez palaa syntymäkaupunkiinsa Tamagaan Oklahomassa. Kuitenkin nuori nainen ei aio tehdä tunteellista jälleennäkemistä perheensä kanssa vaan ottaa Kingpinin imperiumin hallintaansa. Nämä kunnianhimoiset suunnitelmat eivät kuitenkaan toteudu, sillä jopa sen jälkeen, kun pahantekijä on ampunut alas, hän ei anna periksi, kuten muutkaan tunnetut pahikset.

Echo
Echo

“Echo” oli ensimmäinen Marvel-sarja, joka julkaistiin äskettäin luodun Marvel Spotlight -brändin alla. Erään Marvel Studiosin televisio-osaston johtajan, Brad Winderbaumin, mukaan tämä alusta on tarkoitettu projektien luomiseen, jotka keskittyvät ensisijaisesti hahmoihin ja heidän tarinoihinsa. “Samoin kuin sarjakuvien ystävien ei tarvitse lukea ‘Avengersia’ tai ‘Fantastic Fouria’ nauttiakseen ‘Ghost Riderista’ sarjassa Spotlight, yleisömme ei välttämättä tarvitse katsoa muita Marvel-sarjoja ymmärtääkseen, mitä Mayan tarinassa tapahtuu”, korosti Winderbaum.

No, aloite on todella ylevä, koska nämä potentiaalisesti vakavammat ja maanläheisemmät projektit aikuisille eivät suoraan liity suuriin taisteluihin värikkäässä elokuvauniversumissa ja voivat monipuolistaa sitä merkittävästi. Oikea vakavuus voi tuoda nämä hankkeet lähemmäs Marvel Televisionin parhaita sisältöjä Netflixillä, kuten “Jessica Jones” (2015–2018) tai “The Punisher” (2017–2019). Mutta “Echo”n kohdalla tästä voi toistaiseksi vain uneksia, koska ensimmäinen yritys meni pieleen.

Sarja alkaa vilkkaasti: lyhyen alkukertomuksen jälkeen päähenkilön traagisesta lapsuudesta siirrytään tapahtumiin aikaan, jolloin Maya Lopez, Kingpinin adoptoitunut veljenpoika, alkoi työskennellä tämän kanssa. Tämä tapahtui siksi, että Fisk on pahan neron ja erinomaisen motivoijan. Luojat astuivat heti esiin ja näyttivät meille pahantekijän inhottavassa kauneudessaan, tarjosivat hienon taistelukohtauksen ja lisäsivät äärimmäisen miellyttävän cameo-roolin, vaikka harva tietää, mikä tunnettu hahmo tässä esiintyi.

Luokitus ja tietty vakavuus vaikuttavat sopivilta. Lopulta Marvelin tavalliset ihmiset alkavat vuotaa verta vakavien vammojen saamisen jälkeen, ja vitsien määrä vähenee absoluuttiseen minimiin.

Valitettavasti katselevaisten vaikutelmat alkavat laskea nopeasti debyyttijakson jälkeen. Tämä tapahtuu siksi, että päähenkilö ei herätä mitään tunteita, ja tarina liukuu vähitellen absurdiksi, mikä on vaikea sulattaa.

Kun mukaan tulee vertaansa vailla oleva Vincent D’Onofrion hahmo, tilanne paranee hieman, mutta se ei riitä. New Yorkin rikollispomon ja hänen adoptoidun veljenpoikansa melkein tyttären suhteen tarina tuntuu imetyltä sormista, ja Echo’n suhde hänen oikeisiin sukulaisiinsa on parasta olla mainitsematta.

Myöhemmin alkuperäinen innostus katoaa kokonaan, koska taistelukohtauksia on vähemmän, ja rikollisen selityksen tarina muuttuu nopeasti melko epäkiinnostavaksi kertomukseksi perheen tärkeydestä ja sukupolvien välisestä yhteydestä. Kevyen supersankaritoiminnan hylkääminen, josta kaikki ovat jo kyllästyneet, on hyvä, mutta valitettavasti täällä esitetty vaihtoehtoinen lähestymistapa sarjakuvaan ei vielä toimi.

Pääosan esittäjälle, syntymästään saakka kuurolle

intiaaniamerikkalaiselle Alaqua Coxille, ei ole mitään valittamista. Vaatimattomasta näyttelijänkokemuksesta huolimatta tyttö tuntee olonsa varmaksi niin kohtauksissa, joissa hän vuorovaikuttaa muiden näyttelijöiden kanssa, kuin toimintakohtauksissa. Vincent D’Onofrio antaa jälleen kerran upean esityksen hahmosta, joka on kaikin puolin hirvittävä, mutta se ei estänyt häntä tulemasta näyttelyn koristeeksi. Muista ei voi sanoa paljon, koska heidän osallistumisensa on erittäin toisarvoinen.

Epäilyttävä huipentuma ja yleisesti ottaen esitys on melko vaatimaton. Jos Brad Winderbaum korosti, ettei Marvel-elokuvien suurten faneiden tarvitse olla suuria asiantuntijoita katsoakseen tätä sarjaa, on sanottava, ettei “Echoa” tarvitse kiinnittää huomiota edes suurimmille elokuvien faneille. Puhumattakaan kaikista muista.

Johtopäätös:

Dank “Echo” näyttää siltä, että Marvel on löytänyt oikean suunnan tuleville televisioprojekteilleen. Mutta tällä hetkellä tilanteen muuttaminen näiden kokeilujen kautta ei vaikuta helpolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *