Revisió de la sèrie “Echo”

El dimarts, 9 de gener, a Disney+, van llançar de manera inusual tots cinc episodis de la desena sèrie de l’Univers Cinematogràfic de Marvel, “Echo”. Aquesta és una derivada de “Hawkeye”, un programa en solitari sobre un dels Vengadores, Clint Barton, que va estrenar-se el 2021. En aquell moment, els espectadors van veure per primera vegada a Maya Lopez, interpretada per Alaqua Cox, un personatge que busca venjar la mort del seu pare. A la ressenya a continuació, explicarem què destaca d’aquest projecte entre altres sèries de Marvel i per què, tot i així, no salva la situació.

“Echo”

Gènere: Drama criminal, superheroic
Directors: Sidney Freeland, Catriona McKenzie
Protagonistes: Alaqua Cox, Vincent D’Onofrio, Chesney Spencer, Tantoo Cardinal, Graham Greene, Zahn McClarnon
Estrena: Disney+
Any de llançament: 2024
IMDb: 6.3

Echo
Echo

Cinc mesos després dels esdeveniments de “Hawkeye”, concretament del tret a boca de pot de Wilson Fisk, Maya Lopez torna al seu poble natal de Tamaga, Oklahoma. Tanmateix, la noia no planeja una reunió triomfal amb la seva família, sinó prendre el control de l’Imperi de Kingpin. Tanmateix, aquests plans ambiciossos no es materialitzen, ja que fins i tot després que el villà sigui disparat, com el conegut “bigotudo”, no es rendeix.

“Echo” es converteix en la primera sèrie de Marvel que es llança sota la nova marca Marvel Spotlight. Segons un dels caps del departament de televisió de Marvel Studios, Brad Winderbaum, aquesta plataforma està destinada a crear projectes centrats principalment en personatges i les seves històries. “Així com als aficionats als còmics no els cal llegir ‘Els Vengadors’ o ‘Els 4 Fantàstics’ per gaudir de ‘Ghost Rider’ a la línia de còmics Spotlight, la nostra audiència no ha de veure altres sèries de Marvel per entendre el que passa a la història de Maya”, va destacar Winderbaum.

Bé, la iniciativa és realment noble, ja que aquests projectes potencialment més seriosos i realistes amb una classificació per adults, no directament relacionats amb les batalles principals en l’univers cinematogràfic colorit, poden diversificar-lo significativament. A més, la foscor adequada pot acostar-los als millors exemples de contingut de Marvel Television per a Netflix, com “Jessica Jones” (2015-2018) o “The Punisher” (2017-2019). Però en el cas de “Echo”, de moment només podem somiar-hi, ja que la primera truita ha sortit moguda.

La sèrie comença de manera animada: després d’una breu història sobre la infància tràgica de la protagonista, els esdeveniments es traslladen a un moment en què Maya Lopez, neboda adoptada de Kingpin, comença a treballar per a ell. Això va passar perquè Fisk és un geni malvat i també un motivador excel·lent. Els creadors van jugar immediatament totes les seves cartes i van mostrar-nos el principal villà en tota la seva deformitat poc atractiva, van proporcionar una escena d’acció genial i van afegir un cameó extremadament agradable, tot i que difícilment és un secret quin personatge conegut ha aparegut aquí.

La classificació per a adults i una certa seriositat semblen adequades. A Marvel, les persones normals finalment vessen sang després de les lesions greus, i la quantitat de bromes es redueix a un mínim absolut.

Desafortunadament, després de l’episodi de debut, les impressions de la visualització comencen a empitjorar ràpidament. Això succeeix perquè la protagonista no desperta cap emoció i la trama decau gradualment en l’absurd, cosa que és difícil de digerir.

Quan el personatge de l’incomparable Vincent D’Onofrio entra totalment en joc, millora lleugerament la situació, però no n’hi ha prou. La història de la relació entre el cap del crim de Nova York i la seva neboda adoptada, gairebé filla, sembla forçada, i és millor no parlar de les relacions de l’Echo amb els seus parents reals.

Més endavant, l’ent

usiasme inicial desapareix totalment, ja que hi ha menys escenes d’acció i la trama de les disputes criminals es converteix ràpidament en una història no massa captivadora sobre la importància de la família i la connexió entre generacions. Renunciar a la superheroi lleugera, que ja ha cansat a tots, pot ser bo, però, lamentablement, l’alternativa presentada aquí al còmic cinematogràfic encara no funciona.

No hi ha cap queixa sobre l’actuació de la protagonista, una americana sorda de naixement amb una pròtesi a la cama, Alaqua Cox. Malgrat la seva modesta experiència actoral, la noia es mou molt segur tant a les escenes d’interacció amb altres actors com als episodis d’acció. Vincent D’Onofrio, una vegada més, ofereix un personatge que és principalment un monstre per dins, cosa que no li impedeix ser una ornament del programa. Res a dir sobre els altres, ja que la seva participació és extremadament secundària.

La culminació dubtosa i en general, la sèrie resulta ser prou mitjana. Si Brad Winderbaum insistia que no cal ser un gran coneixedor de l’univers cinematogràfic de Marvel per veure aquesta sèrie, val la pena dir que fins i tot als fans més acèrrims de la monumental franquícia cinematogràfica no els cal prestar atenció a “Echo”. Què dir sobre els altres.

Conclusió:

Amb “Echo”, Marvel sembla apuntar cap a una direcció prometedora per als seus pròxims projectes televisius. Però de moment, canviar la situació mitjançant aquests intents sembla no ser fàcil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *