Anmeldelse af filmen “Beekeeper”

Genren “action med Jason Statham” skiller sig ikke kun ud i forhold til andre film, men også blandt kolleger inden for actiongenren. Måske er det skuespillerens britiske charme, der tillader ham at stråle med gnister af intelligens selv i de mest brutale roller. Det er blevet en tradition for Statham at udforske forskellige erhverv i sine film. Måske behøver det ikke forklaring, hvilken aktivitet han beskæftiger sig med i historien kaldet “Beekeeper”. Men lad os se på, hvordan selve filmen er i vores anmeldelse.

“Beekeeper”
Genre: Action
Instruktør: David Ayer
Medvirkende: Jason Statham, Jeremy Irons, Josh Hutcherson, Emmy Raver-Lampman, Bobby Naderi, Phyllis Rashad
Premiere: Biografer
Udgivelsesår: 2024
IMDb: 6.7

The Beekeeper
The Beekeeper

Manden Adam Clay (Jason Statham) fascineres af at holde bier i en lade, som hans bekendte Eloise har stillet til rådighed for ham. Biavl er Adams eneste beskæftigelse, og han har helliget sit liv til det. Men alt ændrer sig, da Eloise bliver offer for et omfattende bedragerinetværk med ekstremt tragiske konsekvenser. Clay beslutter sig for at straffe de skyldige, der succesfuldt undgår retssystemet, på egen hånd. Hans færdigheder fra hans tidligere arbejde hjælper ham, da Adam er en af verdens eliteoperatører, et navn der indgyder frygt.

Filmen er instrueret af David Ayer, kendt for film som “Bright” med Will Smith, “Fury” med Brad Pitt og den første filmatisering af “Suicide Squad”, for ikke at nævne den. Ayer ved, hvordan man laver gode, endda fremragende actionfilm. Men hans hovedregel er ikke at dykke for dybt ned i omgivelserne, historien og andre forsøg på at fange mere, end man kan håndtere. Ellers falder hele strukturen af hans værker bare fra hinanden.

“Beekeeper” er et tilfælde, hvor mindre betyder mere. Filmen forsøger ikke at bygge noget stort eller prangende, selvom der er nogle antydninger, der ikke fører nogen steder hen. Den holder sig til antydninger, hvilket giver dig mulighed for fuldt ud at nyde showet, som Jason Stathams karakter giver dig.

Statham var også producent på filmen, så han havde sandsynligvis en vis grad af kontrol over produktionen. Måske er det derfor, der er så meget selvspot i hovedpersonens præsentation i filmen. Alle frygter Clay, selvom han overholder en høj moral og en klar følelse af retfærdighed. Han er praktisk talt hellig, der også kan give dig en krukke honning.

Men når det kommer til kampe, er Clay ikke nådig. Actionscenerne i filmen er spændende og livlige, men ikke for overdrevne. Måske når det ikke den konkrete jordnære karakter af “The Raid” og “John Wick”, men det prioriterer heller ikke stilen over alle andre elementer som James Bond med Daniel Craig. Filmens produktionsteam har fundet en gylden mellemvej i deres tilgang til kampene, eksplosionerne og volden generelt. Derfor er filmen en fornøjelse at se bare af denne grund.

Den indeholder også andre interessante ideer, smart skjult i plottet. Historien udforsker bedrageriske ordninger baseret på at narre tillidsfulde mennesker. Det er næsten umuligt at gøre noget ved dem på lovlige måder. Disse ordninger bruges derefter til at finansiere større operationer, der kan påvirke hele landet – eller endda hele verden.

“Beekeeper” belyser interessante koncepter, der er meget relevante i den virkelige verden. Men filmen glemmer aldrig sit primære formål – at glæde dig med, hvordan Statham overvinder alle modgangene. Dette forhindrer, at manuskriptet synker ned i unødvendig moralisering og forsøg på at fremkalde dybe tanker. Alt er simpelt, klart, tilgængeligt – og derfor vidunderligt.

Dog skinner nogle åbenlyse moraler i filmen igennem. De er relateret til Clays fascination af bier. Han og andre karakterer trækker regelmæssigt paralleller mellem civilisation og bistade. Ærligt talt lyder det naivt og absurd. Nogle gange for meget, så en alvorlig scene kan ledsages af publikums latter i salen. Du kan betragte det som en del af filmens atmosfære, hvorfor Ayer synes at have accepteret, at alle hans forsøg på alvor ender med en lignende resultat. Og nu forsøger han bare at bringe positivitet til folk.

Derudover indeholder filmen flere sideløbende plotlinjer, hver med deres egne accenter og stemninger. Disse flettes pænt sammen, hver afslører historien fra forskellige perspektiver. Denne tilgang giver allerede en dynamisk film en endnu mere varieret karakter.

“Beekeeper” vækker generelt behagelige følelser. Det er en gammeldags actionfilm fyldt med talrige moderne elementer. Sammenstødet mellem traditioner og innovation skaber en værdig film.

Og ja, efter “Beekeeper” vil skatkisten af vittigheder om Stathams pompøse citater helt sikkert få en tilføjelse.

Konklusion:

“Beekeeper” er en fremragende actionfilm, der gør ære for både Statham som skuespiller og Ayer som instruktør. Den følger reglerne, der kun er mulige i film. Men den bruger dem bedst muligt, hvilket gør det fra simpel underholdning til noget mere. Kun lidt mere, men stadig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *