Matkustajalentokone Antarktiksessa

Norjan Polar-instituutti (Norsk Polarinstitutt), yhteistyössä norjalaisen halpalentoyhtiön Norse Atlantic Airwaysin kanssa, on avannut uuden luvun Antarktiksen ilmailun historiassa. Ensimmäistä kertaa leveärunkoinen matkustajalentokone, Boeing 787 Dreamliner, laskeutui Norjan jääkentälle Troll, saapuen Oslon kautta Kapkaupunkiin. Kyydissä oli 45 asiantuntijaa eri maista, mukaan lukien norjalaiset tutkijat, jotka saapuivat tutkimusasemalleen 7 km:n päässä lentokentästä. Lisäksi Boeing, nimeltään Everglades, toi 12 tonnia välttämätöntä rahtia polar-tutkijoille.

Boeing-787 Dreamliner Norse Atlantic Airways
Boeing-787 Dreamliner Norse Atlantic Airways

Ne, jotka järjestivät tämän lennon, pitävät Dreamlineria ihanteellisena lentokoneena tällaiseen tehtävään, koska sen polttoainetehokkuus mahdollistaa Cape Townin ja Antarktiksen väliset meno-paluulennot ilman tankkausta lentokentällä, mikä merkittävästi yksinkertaistaa logistiikkaa poistamalla tarpeen kuljettaa ylimääräistä polttoainetta lentokentälle.

Boeing 787 Dreamlinerista tuli suurin Antarktiksessa laskeutunut matkustajalentokone. Norse Atlantic Airways, halpalentoyhtiö, on nuorin norjalainen lentoyhtiö, noin kahden vuoden ikäinen. Se operoi 15 Dreamliner-koneen laivastolla ja tekee lentoja Euroopasta Amerikkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *