“The Room” (2003). Dåligt filmval för nykomlingar

The Room.
Regissör – Tommy Wiseau.
IMDb-betyg – 3,6

En av de sämsta filmerna i historien, som tack vare sitt absurda manus, usla dialog och monstruös skådespelarinsats har blivit själva inkarnationen av genren “så dålig att den är bra” under 2000-talet.

Den misslyckade skådespelaren och mystiska affärsmannen Tommy Wiseau lyckades skrapa ihop sex miljoner dollar för en melodram om en kärlekstriangel med den vänlige bankiren Johnny, hans otrogna flickvän Lisa och hans bästa vän Mark. “You are tearing me apart, Lisa!”, “Oh hi, Mark!” och andra repliker från filmen har blivit citat och klistermärkessatser.

James Franco regisserade en komedi vid namn “The Disaster Artist” om inspelningen av filmen, och Bob Odenkirk från “Better Call Saul” spelade nyligen Johnny i en nyinspelning av “The Room.” Innan du tittar, förbered plastskedar att kasta på skärmen vid rätt ögonblick – det är ritualen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *