Barcelonan Gotiikan alueen pääkohteet

Pyhän Ristin ja Pyhän Eulalian katedraali – Barcelonan katedraali, joka perustettiin 13. vuosisadalla, goottilaisen arkkitehtuurin mestariteos. Katedraali rakennettiin kuuden vuosisadan ajan. Kirkon rakennus tehtiin alun perin varhaiskristillisen kirkon paikalle, jonka Al-Mansur tuhosi. Alkuperäisest rakennuksesta säilyy vain kastealttari. Pääjulkisivu ja kellotorni valmistuivat täysin 1800-luvun lopussa neogoottilaisessa tyylessä. Katedraalin sisäosa on erittäin vaikuttava aina upeasta kuorista ja saarnastuolista Pyhän Eulalian jäänteiden lepokammioon.

Santa Maria del Pi – kaunis goottilainen basilika 14. vuosisadalta. Sen ristikatto on Espanjan korkeimpien joukossa ja neljä lasimaalausta ovat Josep Roviran alkuperäistöitä. Katedraalilla on 54 metriä korkea torni, mikä tekee siitä vanhan kaupungin korkeimman keskiaikaisen rakennuksen.

Kaupungintalo – sijaitsee Plaça de Sant Jaumella, perustettu 14. vuosisadalla. Se sijaitsee entisen Rooman Foorumin paikalla. Kaupungintalolla on neoklassinen julkisivu, joka peittää sen goottilaisen menneisyyden.

Barchino – 7 jättimäisen kirjaimen veistoskompositio, joka sijaitsee Rooman muurin edessä. Se kuvaa Katalonian pääkaupungin entistä nimeä.

Kirkko San Felipe Neri – pieni uskonnollinen rakennus romanttisella ilmapiirillä varustetulla pienellä aukiolla.

Rooman muuri ja antiikkinen akvedukti (Casa de l’Ardiaca) – sijaitsee lähellä Plaça Novaa. Täällä oli vuodesta 1200 lähtien kirkollisen hiippakunnan asuinpaikka.

Sant Just i Pastor – pidetään Barcelonan vanhimpana kirkkona. Se perustettiin 9. vuosisadalla frankkien valloituksen jälkeen. Valitettavasti romaani- ja goottilaiskirkosta ei juuri ole jäljellä.

Barcelona
Barcelona

Plaça Ramon Berenguer el Gran ja Laietana-katu – osa Rooman muurista, jossa on goottilainen Santa Ágatan kappeli. Tämä alue edustaa mahtavaa sekoitusta kahdesta eri aikakaudesta: roomalaisesta ja keskiajasta. Alkuperäiset kaupungin vahvistukset olivat 74 tornia ja ne olivat 16 metriä korkeita. Kuningas Santa Ágatan kuninkaallinen kappeli rakennettiin 14. vuosisadalla.

Plaça del Rei – yksi viehättävimmistä Barcelonan aukioista, todellinen goottilaisen arkkitehtuurin ansambleli. Täällä sijaitsee suurenmoinen kuninkaallinen palatsi, joka oli Katalonian hallitsijoiden asuinpaikka 13. – 15. vuosisadalla, ja kuningas Martínin vahtitorni.

La Rambla – kuuluisa kävelykatu, joka jakaa historiallisen keskustan kahteen osaan. Se rakennettiin 1700-luvulla keskiaikaisten muurien mukaan. La Ramblalla on vaikuttavia historiallisia rakennuksia, paljon kauppoja, Barcelonan suurin teatteri ja vaikuttava Mercat de la Boqueria -tori.

La Ribera – hurmaava alue, jota boheemit rakastavat. Täällä asuivat aikoinaan Barcelonan varakkaimmat asukkaat. Nykyään täällä on museoita, taidegallerioita, ravintoloita ja viinibaareja.

Port Vell – keskiaikainen telakka ja satama. Täältä lähtevät huvialukset. Punaisesta tiilestä valmistetussa Palau de Marin rakennuksessa sijaitsee yksi Barcelonan kiinnostavimmista museoista – Katalonian historian museo.

Parc de la Ciutadella – rakennettu 1800-luvulla entisen sotilaslinnoituksen paikalle maailmannäyttelyä varten.

Sagrada Família – Barcelonan symboli ja Gaudín mestariteos, vaikuttava basilika ja yksi Euroopan poikkeuksellisimmista kirkoista. Se on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Se on yksi Euroopan tunnet

uimmista pitkittyneistä rakennusprojekteista. Gaudí aloitti kirkon rakentamisen 1800-luvun lopussa, mutta sitä ei ole vieläkään saatu valmiiksi.

Se sijaitsee Barcelonan pohjoisosassa Eixamplen alueella. Sagrada Família on upea esimerkki surrealistisesta arkkitehtuurista jugendtyylissä. Gaudílla ei ollut rakentaessaan selkeitä ideoita tai suunnitelmia. Hän muutti basilikan ulkoasua työn edetessä. Kuuluisa katalonialainen arkkitehti aikoi saada työn valmiiksi 10-15 vuodessa.

Park Güell – toinen Barcelonan nähtävyyskohde. Tämä iloinen ja värikäs puisto on suunniteltu Gaudín toimesta ja se on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa. Viaduktit, luolat, pylvässali, mutkittelevat portaat ja muut hurmaavat paikat ovat levinneet ympäri aluetta. Nämä luovat rakenteet ovat koristeltu monivärisillä keramiikkafragmenteilla. Puiston terassilta avautuu upea näköala kaupunkiin ja merelle. Gaudí itse rakasti tätä aluetta paljon. Täällä oli myös hänen kotinsa.

Casa Milà (La Pedrera) – avantgarde-tyylinen asuintalo Eixamplen alueella, rakennettu 1900-luvun alussa. Se on Gaudín tunnetuin siviiliarkkitehtuuri ja se kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Tämän hämmästyttävän kivitalon jokainen julkisivun piirre on kaareva, pyöristetyt ikkunat ja metalliset parvekkeet, jotka kietoutuvat kasvinmuotoisiksi. Jopa katto on aaltomainen ja sitä täydentävät koristeelliset savupiiput.

Casa Batlló – toinen Gaudín mestariteos ja yksi Barcelonan kauneimmista rakennuksista. Se on huomattava esimerkki jugendtyylistä ja se kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Tämä satumainen asuinrakennus oli suunniteltu suurteollisuudenharjoittaja Josep Batllón yksityiskodiksi. Vapaat muodot ja koristeellinen julkisivu tekevät tästä satumaisesta rakennuksesta näyttämään surrealistiselta satu- linnalta. Useimmat sen suunnittelun yksityiskohdat eroavat täysin perinteisistä arkkitehtonisista suuntauksista.

Montjuïc – mäki lähellä satamaa suurimmalla Barcelonan puistolla, Tibidabolla ja vanhalla juutalaisella hautausmaalla. Kaunis palatsi on Katalonian Kansallisesta Taidekokoelmasta koti, jossa on taiteilija teoksia 10. vuosisadalta 20. vuosisadalle.

Monestir de Pedralbes – 1300-luvulla perustettu luostari, upea esimerkki katalonialaisesta goottilaisesta arkkitehtuurista. Se sijaitsee maalauksellisessa pienessä puistossa. Luostarin museossa on upea keskiaikainen taidekokoelma 1300-luvulta.

Camp Nou – yksi maailman suurimmista jalkapallostadioneista, FC Barcelonan kotikenttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *